Anđeo – to si ti čovječe

Krešimir Kapetanović - Izložba Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđelaAnđeo – biće koje zamišljaš kao duhovno i nematerijalno, nedostižno i daleko, a zapravo je to biće tako jednostavno i snažno prisutno, vidljivo i uvijek blizu, jer anđeo – to si ti čovječe!

Biti anđeo, nije nestvarna patetika zaljubljenih, već najdublja odlika hrabrih. A ti čovječe, nisi kukavica. To svakodnevno pokazuješ svojim životom kada prihvaćaš živjeti vjerujući u bolje sutra. Upravo te život s vjerom u bolje sutra i čovječniji svijet uobličuje u anđela: tvoja ljudskost postaje anđeoska.

Anđeo – to si ti čovječe! Svaki put kada prihvatiš rizik života, kada praštaš i vjeruješ, zahvaljuješ i ustraješ u ljubavi, pažnji i blagosti, vedrini i nježnosti, zajedništvu i milosrđu. To je božanski trenutak koračanja u predvorju raja. Tvoji koraci odjekuju poput spasonosne nade očajnom čovjeku.

Anđeo – to si ti čovječe! Svaki put kada u sebi probudiš dijete koje svijet gleda kristalno čistim i iskrenim očima srca, koje te odvažno doziva k sebi riječima: Pošalji mi anđela! To je neprocjenjivi trenutak slobode i iskonske metamorfoze kada osjećaš da si stvoren da činiš dobro.

Anđeo – ma to si ti čovječe! I ti to znaš! A ako si slučajno zaboravio kako anđeo izgleda, pronaći ćeš ga jednostavnim pogledom u ogledalo.