Otvorenje izložbe Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđela

Krešimir Kapetanović - IZLOŽBA MITTE MIHI ANGELUM – POŠALJI MI ANĐELAMitte mihi angelum – Pošalji mi anđela, prva je samostalna izložba mladog umjetnika Krešimira Kapetanovića koja je svečano otvorena 8. lipnja 2017. u 19 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta.

Kao domaćin, na samom početku večeri, prisutne je pozdravio prof. dr. sc. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta izrazivši dobrodošlicu svima prisutnima.

Svoj osvrt na ciklus slika o anđelima dao je likovni kritičar Stanko Špoljarić naglasivši kako je Krešimir Kapetanović na pomalo mističan način prizvao transcendentalnu stvarnost u umjetnički izričaj, približavajući na taj način duhovnu stvarnost svakom ljudskom srcu.

O Krešimirovim slikama je govorio i prof. dr. sc. Anto Gavrić, koji se prisjetio vremena kada je Krešimiru predavao na fakultetu Družbe Isusove kolegij Metafizika anđela, otkrivajući kako je već tada započeo ovaj ciklus o anđelima. Naime, tada je Krešimir naslikao svoju prvu sliku anđela, koju je kasnije poklonio upravo profesoru Gavriću u znak zahvalnosti. Upravo je profesor Gavrić službeno i otvorio izložbu.

Prije samog obraćanja autora, u ime Krešimirovih prijatelja, obratio se Ivan Prskalo, student pete godine teologije, održavši vrlo emotivan govor

o tome kako je izložba Mitte mihi angelum – Pošalji mi anđela zapravo plod i kruna prijateljstva.

U svome govoru, Krešimir Kapetanović je zahvalio sponzorima, bez kojih bi izložba bila teško ostvariva, zatim govornicima, prijateljima i svima koji su bili uključeni u realizaciju i ostvarenje prve samostalne izložbe. Govor je završio riječima: Svatko od nas je anđeo s jednim krilom. Možemo poletjeti tek onda kada se zagrlimo i zajedno zamahnemo krilima. Budimo anđeli jedni drugima: danas, sutra i uvijek! Tražio sam da mi pošalju anđela, a došlo mi je večeras mnoštvo anđela. Hvala vam od srca!

Program otvorenja izložbe je vodila gospođica Ines Šegota, a glazbeni dio programa je popratio gospodin Ratko Podvorac.

Izložba je prodajne naravi. Može se razgledati svakim radnim danom od 8 do 16 sati u prostorijama Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a. Izložba je otvorena do 8. srpnja 2017.