Svečano otvorena izložba pod naslovom „Žena”

Krešimir Kapetanović - izložba Žena„Žena – vječita inspiracija umjetnika, muza koja neumorno lebdi nad ljudskom  idejom, nepresušni izvor stvaralaštva i egzistencijalni temelj čovječanstva. Ona je prije svega majka. Ideal savršenstva, produžena ruka u redu božanske kreacije. Nema tako čvrste i nepresušne snage, kao što je snaga majke.

Žena – taj anđeo obavijen misterijskim plaštom, ispunjen dobrotom, ali i s napetom strijelom srdžbe; nevinog pogleda, ali britkog jezika; plahe i nježne ruke, a opet snažne i nepopustljive. Žena – dovoljno je to izreći i zašutjeti i u toj tišini osluškivati jeku svega onoga što žena jest.“

Tim je riječima u nedjelju, 18. studenog 2018. u prostorijama kavane Johann Franck u Zagrebu, svečano otvorena četvrta samostalna izložba autora Krešimira Kapetanovića pod naslovom „Žena“.

Krešimir Kapetanović - izložba ŽenaTema koja je inspirirala i inspirira mnoge umjetnike, nije zaobišla ni Krešimira Kapetanovića koji je slikanju djela i interpretaciji žene pristupio sebi specifičnim stilom rapsodije boja kojom je nastojao naglasiti nedokučivost ženskog lika. Prikaze žena, koje su mnogobrojni posjetitelji na otvorenju izložbe mogli vidjeti, autorov je osobni doživljaj žene, njegov potpis na vlastito životno iskustvo radosti, tuge, patnje, neshvatljivosti, topline i ljubavi koju samo žena može pružiti. Na granici realnosti i apstrakcije, djela prikazuju dublju poruku koju autor želi svojim potezima kista poslati, a to je vječita žudnja za ženom i istovremena nemoć realizacije te čežnje.

Izložba je ostvarena u realizaciji i pod pokroviteljstvom Erste banke. Na samom otvorenju govorili su Krešimirov prijatelj, Ivan Gavranović i akademska grafička dizajnerica i slikarica Rusa Trajkova, dok je glazbeni dio programa svojim nastupom na gitari uzveličao Ivan Jurišić. Cijeli program otvorenja izložbe vodila je Ines Šegota. Na samom kraju otvorenja, nazočnima se obratio i sam autor koji je zahvalio svima koji su omogućili izložbu i koji su se pobrinuli da jedan ovakav događaj bude realiziran. Posebno se zahvalio ženi koja je u njegovom životu najvažnija, a to je njegova majka.